Excel

Ga onmiddellijk door naar de Excel artikels.

Inleiding

Dit deel van mijn website gaat over Excel, het spreadsheetprogramma van Microsoft dat wereldwijd zovele honderden miljoenen mensen gebruiken voor het werk en/of voor persoonlijke doeleinden. Ik ben er één van, al is het meer een passie dan een hobby. Meerdere uren per dag houd ik mij bezig met Excel en programmeren in VBA (Visual Basic for Applications). Veel van mijn eigen Excelbestanden, codes, tips, technieken, … staan hier op deze website.

Wat kan je hier vinden?

Excel gebruiken lukt mij aardig, en daarom wil ik anderen helpen met hun Excel problemen, maar ook Excel uitdagingen. Bekijk de pagina met forumposts voor een overzicht van forums en mijn hulp daar. Gratis en voor niets kan iedereen daar Excelproblemen laten oplossen. Je kan mij ginds tegen het lijf lopen als Wigi.

Antwoorden op een forum komt neer op anderen belangeloos helpen met zelf vergaarde kennis. Op forums komen enkel kortere vragen aan bod: weinigen voelen zich geroepen om uren vrije tijd op te offeren aan 1 probleem voor een onbekende. Voor kleine taken of uitgebreide Excel toepassingen die je mij wil laten maken, kies opdrachten.

Ga zeker bij gelegenheid door het materiaal dat ik hier bij elkaar breng. Er zijn veel artikels over Excel en tevens tips en oplossingen op veelgestelde vragen. Veel plezier en keep on Excelling…

Opmerkingen

Opmerking 1: veel van de Excelbestanden op mijn site bevatten macro‘s. Zorg ervoor dat het beveiligingsniveau in Excel, en andere instellingen, het uitvoeren van macro‘s toelaten.
Opmerking 2: Alle Excelbestanden en VBA-codes werden gemaakt met Excel 2007, 2010 of 2013. Altijd met Windows Office, nooit Office voor Mac. Mocht je tegen onoverkomelijke problemen aanlopen, meld mij dat aub. Dan probeer ik het nodige te doen om het werkend te krijgen.
Opmerking 3: Een aantal bestanden heb ik gezipt met 7-zip.

Homepage

Rubriek onderdelen

Over Wim

Wim Gielis is Business Intelligence consultant en Excel expert

Andere links